Koordináta jegyzék betöltés AutoCAD-be

A program segítségével szöveges koordináta jegyzékekből tölthetők be pontok AutoCAD-be. A szövegfájlokban a mezők sorrendje és a mezőelválasztó karakter tetszőleges lehet.

Telepítés

A program használatához telepíteni kell az AutoCAD-hez a VBA alrendszert.

A programot ezután az APPLOAD parancs segítségével lehet betölteni. A futtatni a betöltés után VBARUN parancs kiadása után a megjelenő párbeszédablakból ki kell választani az FZ.PointImport makrót, majd futtatni. A program egy nem modális párbeszédablakot jelenít meg, amit a munkavégzést nem zavarja. Ha esetleg mégis bezárta, akkor a VBARUN parancs segítségével újból el lehet indítani.

Figyelem! A program az operációs rendszerhez kötött, szoftveres másolásvédelemmel van ellátva, ezért az operációs rendszer újratelepítése a program licencének elvesztésével jár.

Használat

  1. Koordináta jegyzéket az ablak jobb felső sarkában lévő ... gombra kattintva lehet kiválasztani. Kiválasztás után megjelenik a szövegfájl első tíz sora. Ez segít meghatározni a fájl belső felépítését (mezőelválasztó, tizedesjel, stb).
  2. Adjuk meg, hogy a kiválasztott fájl hány sor fejlécet tartalmaz. Ezekből nem fog adatot betölteni a program, 0 esetén nincs fejléc.
  3. Ki kell választani a tizedesjelet, ami csak pont vagy vessző lehet.
  4. Meg kell adni a mezőelválasztó karaktert, ez csak szóköz, tabulátor, vessző és pontosvessző lehet. Figyeljünk arra, hogy a tizedesjel ne legyen azonos a mezőelválasztóval!
  5. A mezők sorrendjének meghatározásához a pontszám, Kód, X, Y, és Z legördülő listákban ki kell választani egy-egy megfelelő értéket. A Pontszám, a Kód és a Z mező felvehet egy előre meghatározott alapértéket is.
  6. 2D blokk: ennek hatására a Z koordináta csak attribútumként fog szerepelni a rajzban, a felrakott blokkok Z koordinátája 0 lesz. Kikapcsolt állapotban a beillesztett blokkok Z koordinátája a koordináta jegyzékből beolvasott érték lesz.
  7. Megadhatunk a blokkoknak egy beillesztési léptéket. Sűrű rajzoknál célszerű 1-nél kisebb értéket megadni, így kisebbek lesznek a blokkok.
  8. Ezen kívül beállítható még, hogy a numerikus attribútumok hány tizedes élességgel kerüljenek az attribútum mezőkbe. Ez a koordináta beolvasás és a blokk elhelyezés élességét nem befolyásolja.
  9. A pontok betöltése a Betölt gombra kattintással indul.

A pontok és a különböző attribútum adatok külön fóliákra kerülnek, ezáltal testre szabható a képernyőn megjelenő tartalom.

  • FZ_PNT - pont szimbólumok. A pontok megjelenítési stílusát a PTYPE parancs segítségével lehet beállítani.
  • FZ_PSZ - pontszámok
  • FZ_KOD - pontkódok
  • FZ_MAG - magasságok
  • FZ_INF - egyéb információk, ezt az attribútumot a program a koordinátajegyzék fájlnevével tölti fel.

Letöltés | Megrendelés | Árak