Mikor van szüksége földmérőre?

Tudni szeretné meddig tart a telke és hol kezdődik a szomszédé vagy közterület? A legtöbbünk nem ismeri a területének pontos határait, vagy ha mégis akkor valószínű, hogy egy profi földmérő keze van a dologban.

A földmérés a civilizáció kezdete óta létező tudomány, az építési és az ingatlan ügyek nélkülözhetetlen eleme. A jól képzett földmérő pontosan ki tudja tűzni a telek vagy az épület töréspontjait. Ez építkezéskor, vagy tekehatárok esetében a tulajdoni viszonyok meghatározásánál nagyon hasznos. Egy építési projekt a földmérő munkájával kezdődik (terepfelmérés, tervezési térkép) és fejeződik be (megvalósulás).

Kik a profi földmérők?

A profi földmérők magasan képzett szakemberek, akik jártasak a matematikában, fizikában, földrajzban, ingatlanjogban. Naprakészek a gyorsan változó, vonatkozó törvények rendeltek, jogszabályok alkalmazásában. A magas képzettségi igények és a speciális készségek következtében a profi földmérők szolgáltatásai nem a legolcsóbbak. Az árakat befolyásolja még a munkaterület megközelíthetősége, alakja, mérete, az évszak és a munka elvégzésének határideje. Egy profi földmérő nem fog azonos árajánlatot tenni egy 20*20 méteres építési telek és egy 100 hektáros hegyvidéki erdő felmérésére vagy kitűzésére. Az ingatlanokkal kapcsolatos tevékenységek sokszor nélkülözhetetlen eleme a földmérés, hiszen egy ingatlan adás-vételekor pontosan ismerni kell annak elhelyezkedését, határait.

További információk

Ha felkeltettük az érdeklődését vagy további kérdése van, kérjük forduljon hozzánk bizalommal!