Sávtérkép készítés AutoCAD-ben

A program a sávtérkép készítés folyamatát egyszerűsíti AutoCAD-ben. A felhasználónak pár beállításon (méretarány, papírméret, margó) és a sávtérkép tengelyvonalának meghatározásán kívül szinte semmi más dolga nem marad, mint a program segítségével a kiválasztott sávtérképeket elhelyezni a megadott elrendezésen.

Telepítés

A program használatához telepíteni kell az AutoCAD-hez a VBA alrendszert.

A programot ezután az APPLOAD parancs segítségével lehet betölteni. A futtatni a betöltés után VBARUN parancs kiadása után a megjelenő párbeszédablakból ki kell választani az FZ.SavTerkep makrót, majd futtatni. A program egy nem modális párbeszédablakot jelenít meg, amit a munkavégzést nem zavarja. Ha esetleg mégis bezárta, akkor a VBARUN parancs segítségével újból el lehet indítani.

Figyelem! A program az operációs rendszerhez kötött, szoftveres másolásvédelemmel van ellátva, ezért az operációs rendszer újratelepítése a program licencének elvesztésével jár.

Használat

Első lépésként ellenőrizzük a beállításokat: méretarány, papírméret, margó. A papírméret a sávérkép teljes magasságát, a margó az sávtérkép széle és a belső keret közötti távolságot jelenti mm egységben.

A beállításoknak megfelelő sávtérképet a Sáv rajzolás gomb megnyomásával lehet létrehozni. Mintha csak egy vonalat rajzolna, jelölje ki a sávtérkép tengelyvonalát és a program automatikusan megszerkeszti a keretvonalakat. Egy rajzban tetszőleges számú sávtérkép helyezhető el így, amiket tetszőlegesen lehet mozgatni, forgatni. A megrajzolt sávtérkép egyéb paramétereit (méretarány, margó, hossz) nem lehet megváltoztatni. Ha nem megfelelő egyszerűbb egy újat létrehozni. A nem használt sávokat a PURGE parancs segítségével ki lehet tisztítani a rajzból.

Az elkészített sávtérképeket Papírra helyez gomb megnyomásával lehet a kiválasztott elrendezésre helyezni. A sáv kiválasztása után az AutoCAD átvált a listából kiválasztott elrendezésre, ahol meg kell adni a sávtérkép helyét. A program ekkor automatikusan elkészíti a sávot a megfelelő nézetablakkal együtt. Az elrendezések listáját a program ablakában a @ gombbal lehet frissíteni.

Letöltés | Megrendelés | Árak