Mérnökgeodézia

Mozgásvizsgálat, deformáció vizsgálat

A mozgásvizsgálat során mérnöki létesítmények esetleges elmozdulását, deformációját határozzuk meg egy kiinduló állapothoz viszonyítva, különböző időpontokban végzett mérések alapján.

A mozgásvizsgálati méréseket épülő létesítményeken a beruházó, a tervezőn vagy a kivitelező, elkészült létesítményeken pedig az üzemeltető vagy karbantartó vállalatnak, szervezet rendeli meg.

mozgásvizsgálat

Tervezési alaptérkép készítés

Új létesítmények tervezési faladatainak elengedhetetlen alapja a tervezési alaptérkép, amely tartalmazza a jogi és a helyszíni állapotot, tereptárgyakat, magassági viszonyokat.

Közmű vezeték kitűzés

Ha szeretné tudni, hol kell ásni a kábelárkot, hol vannak az esetleges keresztező vezetékek, hova kerül a tartószerkezet...

kitűzés

Épületek építmények kitűzése

Ha szeretné tudni, hogy hol kell földmunkát végeznie, hová kerül az alap vagy egy szerkezeti elem......

kizűzés

Építési munkák során szükséges geodéziai kitűzések

A 8/2018. (VI. 29.) AM rendelet 40. § (2) bekezdése értelmében földrészlethatár kitűzésére irányuló munkának minősül a földrészlethatáron lévő új épület kitűzése is, így csak megfelelő jogosultságokkal rendelkező földmérő végezheti.

Az építési munkák általában egy tereprendezéssel kezdődnek, így először ki kell tűzni a földmunka határvonalát.

Eztán az alaptestek kitűzése következik.

Végül a falak és a különböző szerkezeti elemek pontos helyét tűzzük ki.

Közmű vezeték bemérés

Vállaljuk új létesítésű és meglévő közmű vezetékek nyíltárkos bemérését és az egységes elektronikus közműnyilvántartásról szóló 324/2013. (VIII. 29.) Kormányrendeletnek megfelelő bemérési dokumentáció elkészítését.

gáz bemérés

Feliratkozás RSS - Mérnökgeodézia csatornájára